За първи път в България: състезание за микро дронове

състезание за микро дронове

Състезание за микро дронове – Drone ARENA, ще се проведе в рамките на Националното състезание за роботиРоболига 2017 на 25 ноември в Интер Експо Център.

За първи път в България ще бъде организирано вътрешно състезание за микро дронове, на площ от 100 кв.м. Трасето е специално проектирано и изработено за събитието, при спазване на международно признати стандарти за този вид състезания.

Целта на участниците е да преминат за най-добро време през предварително подредена светещи врати.

състезание за микро дронове

Публиката ще има уникалната възможност да се потопи в изживяването и да усетят полета на микро дроновете от първо лице.

Чрез специално предоставени очила от организаторите на Drone ARENA ще може да се наблюдават състезанието през погледа на самите дронове.

Ще се постараем да покажем най-доброто и най-добрите от света на микро дроновете. Приелите поканата да участват в надпреварата са сред най-добри пилоти в страната, а част от тях имат и международен опит в дрон състезанията. Пистата е на няколко нива и е не само напълно осветена, но и много предизвикателна. Имаме честа да сме първите организирали състезание с такъв мащаб и смятаме, че това е много важно, за прохождането на този спорт в нашата страна“, споделя Антон Пулийски от Drone ARENA.

състезание за микро дронове

Допълнителна информация за състезанието следете на Фейсбук страницата – https://www.facebook.com/events/141676413243461/.
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×