Начало Малка България Учител подари на Дряново азбуката

Учител подари на Дряново азбуката

от LittleBG
0 Коментар

Учител от Дряново подари на града паметник на азбуката.

Часовете по български и литература в гимназията по икономика в Дряново преминават с рисуване.

„Така по-лесно възприемаме уроците и всичко, което ни предава господинът с картинки, защото всяко дете така по–лесно възприема. И е по-забавно”, обяснява осмокласникът Николай Гинов.

Господинът е Динко Григоров, който преподава по литература и история в гимназията от тази учебна година. „Той е много талантлив учител по български – има чудесни ръце и майстори красиви неща, той е и художник и обича града си”, разказва директорката на гимназията Стела Бояджиева пред екип на бТВ.

С чудесните си ръце Динко, който е и любител дърворезбар, е измайсторил паметник на буквите от ствола на бреза в градския парк.

Динко сътворил паметника на буквите за три дни. Идеята за изработката е на общината, но той не взел пари за направата. Подарил на своите съграждани паметник на буквите, но всъщност нещо повече – възможност всеки ден да празнуват светлото чудо на езика.

Паметникът на азбуката се намира на метри от прочутата часовникова кула в града. А любимата дума, която Динко би написал с тази азбука, е „любов”.
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност