Тереза Тодорова с безпрецедентна победа в Италия

ruse-portal.com

ruse-portal.com

Тереза Тодорова е безпрецедентната победителка в конкурса „Канта Джиро“ в Италия. Българчето се яви директно на финала в Рим, който се проведе на 23 и 24 октомври 2015 г., съобщава ruse-portal.com.

Тереза се състезава в категория „Джуниър” и се бори за първото място с още 4000 деца. От тях 100 стигнаха полуфинала, а едва 21 се класират за финала.

В категорията деца от 6 до 13 години, в която участва и Тереза Тодорова, се състезаваха и деца от Италия, Малта, Русия, Черна Гора, Румъния и Нигерия.

Жребият я класира да излезе да пее последна на сцената песента „Камино”, която тя бе подготвила. Впечатлени от невероятния глас на малката Тереза и от бурните аплодисменти на публиката, журито й даде 11. Така журито за първи път даде най-високата оценка – над 10, тъй като преди това бяха дали 10-ки на 13-годишно момиче от Нигерия.

Така единодушно с първа награда си тръгна малкото българско момиче с голям глас. Тереза бе поканена от организатора на конкурса да открие гала концерта на победителите.

Тереза казва, че е от малка, но много красива държава България и от най-прекрасния град в нея разположен на река Дунав – Русе. Родителите на Тереза са получили предложение тя да участва скоро в предаване по „Рай Уно”, където да разкаже всичко за себе си, а италиански композитор вече й пише песен, която ще й подари.

Конкурсът „Канта Джиро” в превод „пеещи хора” се провежда от 1962 г. всяка година в Италия. Екип от специалисти музиканти и композитори обикалят всяко едно кътче в Италия, за да прослушат пеещи хора от 6 г. нагоре.

През годините почти всички големи италиански певци са участвали в този конкурс, част от тях са Адриано Челентано, Джани Моранди, Рики е Повери, Литъл Тони, Джана Нанини и други.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.