В Китай вече има павилион за български продукти

МЗХ

МЗХ

Китайците вече ще могат да се радват на българското розово масло и кисело мляко и в самия Китай. Това става възможност след откриването на български павилион на територията на всеобхватната търговска зона на Ханджоу в Китай.
Това е първият пилотен павилион, който се открива по линия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).  Това обясни зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, който откри павилиона.
Той допълни, че се надява и останалите 16 страни от ЦИЕ да открият свои национални павилиони в китайската (шанхайската) пилотна зона за свободна търговия.
Като прозорец към българските продукти за Китай определи павилиона Ли Бин, директор на „Ханджоу Е-Роад Екомерс”, съобщават от пресцентъра на Министерството на земеделието (МЗХ).

По време на откриването посетителите имаха възможност да опитат български продукти като кисело мляко, мед и вино. Изложени бяха още сладка, натурални сокове и розови козметични продукти.

МЗХ

МЗХ

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.