WiFi в БГ – по-бърз от този в Германия и САЩ

България е на 11-то място в Топ 20 на държавите с най-бърз публичен безжичен интернет. Това сочи проучване, проведено от Ooma, „Best and Worst Countries for WiFi Access“. В същата класация САЩ са на 20-то място, пише в. „Труд“.
На първо място в проучването – с 15,4 Mbps, се нарежда Латвия. Хърватия я следва с 14,05 Mbps. На трето място е Естония с 13,75 Mbps, а Ирландия е след нея (11,43 Mbps) заедно с Румъния (11,32 Mbps). Десетката се допълва от Великобритания с 10,97 Mbps. Следват Дания (10,52 Mbps), Унгария (10,37 Mbps) и Белгия (10.07 Mbps) и Словения със средна скорост на интернет 9,72 Mbps.

Скоростта от 9,67 Mbps нарежда България на 11 позиция. След нас са Сингапур (9,49 Mbps), Финландия (8,69 Mbps), Швейцария (8,67 Mbps), Латвия (8,46 Mbps), Германия (7,96 Mbps), Швеция (7,90 Mbps), Португалия (7,43 Mbps). Канада (7,16 Mbps) се нарежда на 19-то място, а САЩ (със скорост от 6,89 Mbps) e едва на последното 20-то място в класацията.

Черната класация на най-бавните интернет връзки се оглавява от Венецуела. На дъното са още Парагвай, Намибия, Боливия и Нигерия.

По-високата скорост на нета във водещите страни анализаторите обясняват с различни причини, сред които изтъкват по-голямата конкуренция между доставчиците на широколентов интернет, протехнологичната култура и др.

wi-fi

Подобни проучвания, правени по-рано, също поставят България сред развитите страни по отношение на световната мрежа. България е на 15-то място в класация, публикувана на сайта Rottenwifi.com в края на ноември миналата година. Там в челната тройка са Литва, Сингапур и Швейцария. От балканските страни пред нас е единствено Румъния. След нас са Латвия, Германия, Канада, САЩ и Холандия.

По данни от доклад на Cable.co.uk България е 27-а сред 189 държави. Първите места са заети от Сингапур, Швеция и Тайван. САЩ, Германия и Франция не попадат в челните 20.

Силвестър Сталоун се оплака тази седмица от интернета в Калифорния, като го сравни с този в България. По думите на актьора в страната ни може да се намери безжичен интернет дори в гора, където си заобиколен от вълци.

„Много е иронично, че в България можеш да намериш безжичен интернет в гора, където си заобиколен от вълци, но не можеш да откриеш такъв в Санта Кларита”, казва Слай във видео, публикувано на профила му в инстаграм. Актьорът се намира в калифорнийското градче заради снимките на втория сезон на хитовия американски сериал „Това сме ние” („This is us”), чийто пилотен епизод излезе на 20 септември миналата година.

„Това е една от най-големите мистерии в живота ми. Можем да стигнем до всички краища на Вселената, а е толкова трудно да откриеш добро покритие”, оплака се Слай в текст към публикуваното в инстаграм видео.

Премиерата на втория сезон на „Това сме ние” е на 26 септември тази година, а броят на сериите в него е 17.
В сериала 71-годишният Сталоун си партнира с 40-годишния Джъстин Хартли, участвал в канадско-американския „Смолвил”. Слай дори публикува тяхна обща снимка в Инстаграм, като написа „На снимачната площадка на „Това сме ние” – прекрасен сериал, а с Джъстин се работи страхотно”.

В главните роли в сериала са Манди Мур, Джил Джонсън, Стърлинг К. Браун, Майло Вентимиля и Джъстин Хартли.
През 2015 г. Слай Сталоун, Антонио Бандерас, Салма Хайек и Джейсън Стейтъм рекламираха безплатно България. Тогава Министерството на туризма представи рекламен клип на страната с участието на известните актьори. Рекламата се излъчва като промоклип преди представянето на номинирания за „Оскар” за чуждоезичен филм „Съдилището”.

Сталоун е идвал в България за снимките на различни холивудски продукции. Една от тях е екшънът „Непобедимите”. През 2013 г., той заяви, че дългият полет до България не го е уморил, защото се чувства по-силен, когато е у нас. „Харесвам хората, въздуха, харесвам виното“, обясни той.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×