Български студенти ще правят 3D импланти в най-голямата лаборатория на Балканите

бТВ

бТВ

3D принтирането вече не е утопия. В днешно време експертите разработва все повече и повече тази нова технология.

Но освен на световно ниво, българските учени не изоставят и за миг от 3D принтирането. Напротив, дори създават зъбни и костни импланти. Това ще става в Техническия университет в София (ТУ-София), съобщава бТВ.

В университета има лаборатория за 3D принтиране. Оказва се, че тя е най-голямата на Балканите. Финансирането за нея е предоставено по европейска програма, а българските студенти ще имат възможност да работят с най-модерните машини в света.

3D принтерите ще могат да направят дори нов зъб, както и костни импланти като стави и челюсти, хвалят се учените от ТУ-София. Освен това стойността на тези импланти може да се намали наполовина, ако бъдат изработвани по новия начин.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.