Коледен фолклорен концерт събира българите в Лондон

 Оригинална музикална програма с виртуозни български изпълнители ще зарадва сънародниците ни в Лондон на първия по рода си Коледен фолклорен събор в  Grand Selby Marquee, Selby Centre, Selby Rd, London.
5 (3)
На 19 декември на Острова ще се проведе първия съвместен концерт на Нели Петкова с виртуоза на кавала Теодосий Спасов и неговия „Фолк проджект бенд“. Изпълнителите ще зарадват сънародниците ни с оригинална музикална програма, в която е заложен необичаен синтез между традиционен фолклор, джаз, поп и класическа музика.
В репертоара си, Нели Петкова е заложила както на народни песни с модерно звучене, така и на завладяващи акапелни изпълнения.

Пленителният глас на Нели Петкова изправя на крака публиката на много сцени в Европа и САЩ. През 2014 г. певицата записа акустична версия на „Море пиле, славей пиле”, съвместен проект с Белева/Миланов дуо.

Вече е готов и записът на друга емблематична народна песен – „Притури сa планината”, а клубното й звучене и аранжимент са дело на Борислав Бояджиев – DJ Bor4e.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.