12 причини да посетите България

littlebg.com, ракия

freeimages.com

Повечето хора извън България не знаят колко красива и разнообразна е тя. Това казва немски фотограф, който е снимал 6 седмици в България рекламно видео. Сайтът erodopi.eu публикува неговите впечатления от България.
Ето 12 причини следващото ви пътуване да е в България:

1. Хората са прекрасни

Срещнах много прекрасни хора в България. Всъщност българският език не е широко известен език. Това поражда доста смешни ситуации, когато не знаеш езика. Но българите веднага те канят да пиеш по ракия с тях и всички езикови бариери падат, споделя чужденецът.
2. Българската храна

Местната кухня е тооолкова добра: тя е смесица от славянски, гръцки и ориенталски ястия. Българската кухня е още една добра причина веднага да резервирате самолетен билет за България.

littlebg.com, българска кухня

wikipedia

3. Архитектурна смесица

В София можете да намерите много архитектурни сгради от минали времена. В Източна Европа комунистическите стереотипи съществуват и сега и с годините градове като София съчетават стара архитектура, нови и модерни сгради, с небостъргачи. И така всяка част разказва различна история.
4. Страна, пълна с история

В България има много места, изпълнени с история – като Рилския манастир. Пловдив е сред най-старите градове на Европа, според някои източници, е най-старият все още съществуващ град… Българската история датира от 7 век пр.н.е. Така че има да видите много исторически места, които ви очакват, разказва още чужденецът.

littlebg.com, Рилски манастир

wikipedia

5. Спиращи дъха пейзажи

Седемте рилски езера, Родопите, Пирин – красивата българска природа ще ви заплени. Така че тръгвайте към България и не забравяйте туристическата си екипировка, съветва германецът.
6. Евтина дестинация

Не обичам да наричам България „евтина“ страна, аз предпочитам да кажа, че в България можете да получите много за малко пари, казва чужденецът.

7. Пълен релакс

Повечето от хотелите имат спа център със сауна, джакузи и често те предлагат различни масажи. Пълен релакс!
8. Достъпност

В рамките на Европа България предлага много възможности на нискотарифните превозвачи (Лондон, Манчестър, Единбург, Берлин, Рим, Барселона, Амстердам), което дава възможност да се купят билети под 50 евро. И най-вече – може да стигнете до България за 2 до 4 ч.

9. България е чудесна зимна дестинация

Ски? Да, и това! В България има повече от 200 км ски писти.
10. София – столицата на България

София е чудесна дестинация за почивка през уикенда: готини барове, впечатляващи гледки и оживен нощен живот. Споменах ли и безплатно Wi-Fi навсякъде?

11. Родопските села

Родопските села са най-предпочитани от туристите, като например, Широка лъка, Гела, Могилица, Ковачевица, Лещен, Арда, Триград, Ягодина, Момчиловци, Орехово, Смилян и много други.

littlebg.com, Родопи

wikipedia


12. Вино …. И пак вино!

България е една от най-големите износители на вино в света – лозарството и винопроизводството имат дълга история, датираща от времето на траките. Освен това вината са сред най-добрите в света. Наздраве!