5-те най-лековити места в България

най-лековити

Съществуват мистични места у нас, на които можем да получим изцеление или да сбъднем мечтите си. За тях свидетелстват много поклонници, които са намерили утеха и разрешение на проблемите след посещение на вълшебните обекти.

Ето 5-те най-лековити места в България!
Вълшебна пейка събира влюбени 

До Дряновския манастир има една прочута пейка. Когато седнете на нея, трябва да си пожелаете любов. Единственото условие е да оставите катинар на оградата до нея. Европа от години познава тази традиция. На много места в Стария континент обаче катинарите се поставят на мостове. Но ако не искате да харчите пари за пътуване до Италия или Франция, достатъчно е да се разходите до Дряново. Според жители на града много хора са намерили половинката си или са спасили връзката си с помощта на чудодейната пейка.

Орлова чука цери белите дробове

Пещерата Орлова чука, която се намира на 45 км от Русе, е позната с необикновените си качества. В нея блика изворче на желанията. Ако пиете от водата му, мечтите ви ще се сбъднат. Местните твърдят, че така всеки получава това, което иска – любов, пари, успешно взимане на изпит. Пещерата предлага и други чудеса – има силата да лекува заболявания на белите дробове. Причината е особено здравословният въздух в земната кухина.

Владиката Серафим променя съдби 

Най-силното място за молитви и сбъдване на желания е гробът на владиката Серафим Соболев в Руската църква в София. Всеки, който иска да оздравее или да стане чудо в семейството му, оставя в църквата малко листче с молбата си. Много хора са намерили изцеление, след като са били в криптата на храма. Някои твърдят, че са се отървали от рак и диабет. “Докторите с учудване установиха, че туморът ми е изчезнал”, кълне се 55-годишна жена от Видин.

Чешма дава кураж и надежда

Високо в планината над мястото, на което е погребан св. Иван Рилски, има чешмичка. Около нея е пълно с листчета с молби на отчаяни хора. Светецът ги сбъдвал, с изключение на  желанията,  свързани с материални блага. “Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите, хлопайте и ще ви се отвори”, е написано до чешмата. Според вярващите обаче светията проповядвал, че трябва да дадеш, за да ти се даде. Затова мнозина оставят монета във водата. “Само така молитвата ви ще стигне до Иван Рилски”, твърдят те.
Преподобна Стойна закриля нещастни

Хората, които помнят Преподобна Стойна, я боготворят и вярват, че тя е помогнала на стотици болни, нещастни и отчаяни. След смъртта є през 1933 г. чудесата не секнали. На пода на църквата в с. Златолист (близо до Петрич), където светицата е живяла, е вградена каменна плоча.

Върху нея личи печатът на Цариградската патриаршия – двуглав орел. Ако застанете на плочата и си пожелаете нещо, то ще се случи, уверяват местните хора.

Мнозина обаче не вярват, че това е достатъчно, за да се сбъднат желанията им. Затова ги записват в тетрадка, която се пази в миниатюрната стаичка на Преподобна Стойна в храма.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.