Български дървени къщи лекуват и пазят здравето

дървени къщи

Български дървени къщи лекуват и пазят здравето. Те са дело на Норива хаус – българска фирма, специализирана в строежа на къщи от дърво.
На клетъчно ниво дървесината „диша“ , което дава възможност проникващият по естествен начин въздух да се йонизира от съдържащите се в дървото смоли. Това въздейства благоприятно върху биоритъма на човешкия организъм – предразполага към релакс, здравословен сън; жизнена мотивация и дълголетие.

Когато се влезе в такава къща, се усеща свежият аромат на дърво, на горска свежест. Неслучайно дървените къщи ни привличат толкова силно и всеки мечтае да живее в тях – инстиктивно усещаме позитивната им енергия, контактът и хармонията с природата.

112.jpg

Един много красив и оптимален вариант – не много голяма къща – веранда, хол с кухня и трапезария, баня с wc, две спални… но къща на място! Освен екологични, дървените къщи са и много здрави, устойчиви на влага, атмосферни влияния и огън.

Правят се по уникалната финландска строителна система за екокъщи от масивни оцилиндровани иглолистни трупи. Да, къщите се правят от цели трупи, не от панели!

Дървото присъства изцяло и в екстериора, и в интериора. Използват се бор; смърч; ела; лиственица; кедър. Трупите се обрабобват по специална технология с високо качествени импрегнати, осигуряващи защита на дървесината срещу поражения от насекоми, термити, влага и гниене, причинено от гъбички, както и срещу така нареченото „синьо оцветяване“.

Специална защита осигурява устойчивост и при пожар.

113.JPG

Дървото е много подходящо и при фамилните къщи, построени на няколко етажа. Дървените къщи пестят енергия.

Предимствата на къщите от масивни трупи ги правят предпочитани поради факта, че дървото е най-добрият естествен топлоизолатор. През лятото тези къщи съхраняват прохладата, а през зимата топлината и са еднакво уютни през всички сезони на годината.

114.jpg

Дървото е навсякъде и в интериора. Красиви, здрави, екологични, устойчиви на влага, атмосферни влияния и огън, това са само част от позитивите на къщите от масивно дърво, които са им завоювали правото да бъдат наричани „къщите доктор“ или „лекуващите къщи“.

115.jpg

Камината отоплява цялата къща. Строителната система е еднакво подходяща за изграждане на фамилни къщи, включително и на някоколо етажа; детски градини и кътове; къщички върху дърво; къщи в съчетание от дърво и камък; туристически селища и места за отдих, съобразени с природата; руски бани; ресторанти; крайпътни заведенения; беседки- барбекюта и др.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×