Български храни ще бъдат изложени в търговските вериги в Германия

През април български щандове ще бъдат организирани в повечето големи германски търговски вериги. Това съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на българския щанд на най-голямото в света изложение за земеделие и храни „Зелената седмица“ – 2016 в град Берлин. Първият български щанд ще бъде в германската столица.
МЗХ

МЗХ

„Когато предоставяме качествени продукти и те са промотирани добре – активно и атрактивно, считаме, че всеки консуматор би отразил качеството на продуктите ни”, подчерта заместник-министърът.
Той уточни, че основният интерес на германските потребители е насочен към българското вино, но млякото и млечните продукти също са широко застъпени на немския пазар. „Има специален интерес и към биологичното производство, плодове, зеленчуци, мед и традиционни месни специалитети с географско обозначение. Това са стоките, за които се договорихме, че ще бъдат промотирани”, каза още Васил Грудев и поясни, че на тези щандове традиционно ще присъстват и всички продукти, които са свързани с розата и розовото масло.
2016011504164198 (1)

МЗХ

Идеята е те да станат регулярни и да се създадат постоянни щандове с български продукти в немските вериги, посочи той.
По думите му именно чрез такъв тип промоционални кампании може да се събуди интереса към българските стоки и да се даде възможност родните продукти да присъстват в европейските вериги. „За нас е важно да дадем възможност на всички наши храни да станат популярни на пазара“, категоричен бе заместник-министърът на земеделието.
Българският щанд на тазгодишното изложение е най-големият до момента от изминалите участия на страната ни в него. Той бе представен с оригинална копривщенска къща на площ от 140 кв.м.
МЗХ

МЗХ

Участниците в изложението се представиха с традиционни български храни, сред които вина, екологичен мед , млечни продукти, защитените месни храни с традиционни наименования – Панагюрска луканка, филе „Елена“, роле „Трапезица“,„Кайсерован врат Тракия”.
„Тази година сме се постарали щандът да бъде с високо качество, а витрините му да предлагат качествени български продукти. Тази витрина ще даде възможност на нашите производители и на българските стоки да стъпят, както на германски, така и на световния пазар. Това е основната цел на участието в такъв вид форуми”, обясни Грудев.
През 2018 г. България ще бъде партньор на Международното изложение за храни и напитки „Зелена седмица“, което се провежда ежегодно в Берлин.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.