Българката, която покори Италия, пропя на български

ive

Певицата, която покори италианските класации преди три години, представя първата си композиция на български.

В началото на лятото IVE (Ивелина Колаксъзова) е готова с новата си песен „Хей ти“. Певицата, която работи предимно в Италия, където се намират продуцентите й от Renilin Music Lable, досега не е имала песен на български. Новата композиция е лятна, приятна и свежа. Музиката към нея е дело на IVE и Паоло Скарпино, аранжиментът е на Паоло, а текстът отново е на IVE. Във вокалите на „Хей ти“ участва и талантливата млада певица от страната на Микеланджело и Фелини – Алесия Д’Андреа, която се справя чудесно с българския.

Песента е записана в Италия, в студиото на Renilin, и има още две версии – с текст на английски, както и с R&B аранжимент, който е с по-меланхолично и баладично звучене и ще излезе през есента, когато е най-подходящото време за това различно настроение, свързано с бляна по вече отминалото лято.

И двете версии на български ще имат клипове, които са поверени в ръцете на Васил Стефанов. IVE и Васил нe работят за първи път заедно, той е режисьор и на видеото към сингъла, с който тя покори италианските музикални класации през 2012 година – „Sunlight“.

Този път Васил Стефанов отново стои зад цялостната идея за клипа към „Хей ти“. Позитивното звучене на песента предполага и усещането за лека и щастлива атмосфера във видеото. В него IVE се разхожда в града и среща само усмихнати и свежи хора, които допринасят за това пространството да изглежда приятно и улиците да бъдат заредени с енергията на радостни и ведри хора, които накрая пеят заедно с певицата „Нека лятото да продължи“.

Всеки от героите в клипа има свой талант и специфично присъствие, с които променя заобикалящата ни среда като я прави по-цветна. Различните визии, в които ще видим IVE, са дело на стилиста Василен Милков.

IVE е артистичното име на Ивелина Колаксъзова, на което тя и продуцентите й в Италия се спират преди години, когато започва съвместната им работа. За музикалната сцена на Апенините, а и не само, това име е по-подходящо, защото се помни и артикулира без усилия от всички.

Вече от доста време Renilin и IVE работят по различни нейни авторски композиции и проекти, както и участия в разнообразни колаборации с италиански музиканти и диджеи.

Заедно с това IVE има връзка с театъра и сценичните изкуства от съвсем малка и вече е играла в няколко мюзикъла като „Чикаго“, „Коса“ и др. Тя е била част и от група „Инстинкт“, която е създала с още четири момичета когато са били едва петнайсетгодишни.

През 2012 година песента й „Sunlight“ покорява италианските музикални класации и влиза в няколко международни денс компилации. Тя е съвместна продукция на DJ Molella и DJ Phil Jay, известни със световните си хитове като: Gala – “Freed From Desire“, Outhere Brothers – “If You Wanna Party, както и други съвместни продукции, включително с Boy George и ATB.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.