Българските неопрени, които обикалят света

неопрени

Българският сърфист Николай Николов – Кико, представи страната ни на Световното първенство по SUP сърф. Николай развя българското знаме в Копенхаген, Дания и зае мястото си сред още стотици сърфисти от 42 страни по време на церемонията по откриване.
Николай Николов е първият български сърфист, който БАЕВС (Българска асоциация екстремни водни спортове) успява да изпрати на международен сърф форум след около 20-годишно отсъствие. Специално по повод Световното първенство, българската марка за неопрени Runawave изработи за Николай сърф костюм с българския трибагреник, който го отличаваше от всички останали спортисти.

Неслучайно необикновените им неопрени вече обикалят по целия свят на световни сърф форуми. Това е една страхотна предпоставка България и българският сърф да се устремят право нагоре и стремглаво да се понесат по гребена на вълната.

Някои от чуждестранните спортисти, изграждащи отбора на Runawave са: Ноа Итурипеа – сърфистката от Тенерифе, която редовно се състезава в Световната сърф лига; Хосе Диого – португалецът, които също взема участие в различни Световни сърф форуми; Арно Филипс – един от най-добрите белгийски уейкбордисти. Ахмед Еражи – Big Wave body surfer.

Runawave и Ахмед в момента разработват специален костюм за този спорт. След като вече е готов, основната цел е да бъде популяризиран по целия свят.

Алберто Де Марио – испанецът е квалифициран сърф инструктор и професионален състезател по лонгборд. Във всички надпревари той се състезава с неопрените на Runawave.

Нагай Пунтивиеро – градът в Испания, в който е роден Нагай, е перфектната сърф локация. Точно затова той винаги преследва големи вълни и взема участие в едни от най-важните сърф състезания по целия свят.

Саул Алварез – един от най-младите и талантливи испански сърфисти, които са доказали възможностите си на национално ниво. Той непрекъснато подобрява уменията си и постига високи резултати.

Дан Джефери – един от представителите на британския сърф, който непрекъснато се състезава в многобройни национални и международни надпревари. Той също е и треньор.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×