Българската суперкола – най-грозна в Женева

 суперкола

Журналистите от английски вестник опредлиха една от двете премиери на щанда на българската компания Sin Cars за най-грозната на изложението в Женева. Става въпрос за спортния модулен модел S1. Истината е, че този тип автомоболи, които се правят и от фирми като Сatеrham от много отдавна, могат да променят вида си, като се сменят панилите на купето, а се използва една и съща тръбна конструкция. Така, че при S1 всичко остава на въображението и желанието на клиента, за което той ще плати най-малко 49 000 долара – толкова струва поредната кола на русенския бизнесмен Росен Даскалов. Въпросният модулен спортен автомобил позволява използването на различни каросерии, както и промяна на конфигурацията му в зависимост от това дали искате да го карате на писта или по обикновени пътища.

Sin S1 е изграден върху тръбно шаси, към което се прикрепят всички останали компоненти и каросерията. А специално за пистовия вариант може да се избира между версия купе или открит кокпит. Sin S1 ще се предлага в три варианта на задвижване – с бензинов двигател, като хибрид или електромотор. Моторите с вътрешно горене са с обем 2 и 3,5 литра и мощност 255 и 365 конски сили. Хибридната система е съставена от двулитров турбо агрегат и електромотор с мощност 120 конски сили, като тук влиза и блок батерии с капацитет 64 киловатчаса. Общата мощност на хибридната система е до 450 конски сили. Производството на Sin S1 стартира догодина.

„Започвайки с избора на шаси, новият автомобил може да бъде проектиран, както като открит кабриолет, така и като напълно оборудвано затворено купе с климатик, електрически прозорци и изискан интериор, който да отговаря и на най-взискателните водачи. Вие решавате какви да бъдат характеристиките на колата, нивото на комфорт и стила на екстериора. Също така можете да избирате между три типа задвижване на Вашия S1 – двигател с вътрешно горене, задвижване с Plug-in хибридна система или може да имате напълно електрически автомобил“, разказва пред в. „24 часа“ създателят на колата русенецът Даскалов.

суперкола

На изложението дебют прави и още една БГ суперкола на Sin Cars, която струва 219 000 евро без таксите и данъците. От няколко години компанията произвежда дребносериен класически спортен модел R1 550 с атмосферен V8 двигател. Сега русенецът изложи в „Пал експо“ и хибридна версия на R1 550. Системата на екологичното спортно возило е plug-in хибрид и е наречена градска от създателите й. R1 550 може да се придвижва 60 километра на ток, като в този случай максималната му скорост е ограничена на 100 км/ч. Хибридната версия на Sin R1 550 разполага с батерия с капацитет 100Ah, напрежение от 120V и 12kWh мощност. Електрическият мотор е с максимално напрежение от 132V, номинален въртящ момент 235 Nm и номинална мощност 120 к.с. при 8000 оборота. Централно разположеният V8 6,2-литров двигател е с мощност 450 к.с. при 6500 оборота и 637 Nm максимален въртящ момент, като осигурява ускорение от 0 до 100 за 3,5 секунди и максимална скорост над 300 км/ч. Общата мощност на двигателя и хибридната система се равнява на над 570 к.с. с въртящ момент от 872 Nm. Теглото на автомобила е 1480 кг, което е малко по-тежко от масата на колата без хибридна система, заради батерията и електрическия мотор, които добавят допълнителни 180 кг.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.