България – най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа

bgosoftware.com

bgosoftware.comБългария е призната за аутсорсинг дестинация на годината според 2015 European Outsourcing Awards – Европейските аутсорсинг награди за 2015, организирани от National Outsourcing Association UK. Това съобщават от Българската аутсорсинг асоциация.

В средата на 2015 г. страната ни беше номинирана сред трите най-добри аутсорсинг дестинации, конкурирайки се с Латвия и Южна Африка. Българската агенция за инвестиции с изпълнителен директор Стамен Янев активно подкрепяше кандидатурата на България.

Водещ на кампанията, която  номинира България за това голямо признание, главният изпълнителен директор на ScaleFocus Пламен Цеков получи наградата по време на церемонията EOA на 8 октомври в Лисабон, Португалия.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бурно развиващите се сектори в българската икономика през последните години, като все повече международни компании навлизат в страната. Софтуерната индустрия вече формира 1.74% от БВП на страната ни, а за последните 10 години приходите на ИТ компаниите са отбелязали ръст от 600%.

Секторът на информационните и комуникационните технологии и този на аутсорсинг и бизнес услугите са сред основните двигатели за разкриване на нови работни места в страната, като само за последните 12 месеца, до средата на 2015 г., техният брой е 41 000.

България е привлекателна за компаниите с качествените специалисти, езиковите познания, ниските разходи и не на последно място с членството в ЕС. Все повече компании избират България, най-добрата аутсорсинг дестинация в Европа.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.