Начало Българи юнаци Българин стана абсолютен шампион в бодибилдинг състезание

Българин стана абсолютен шампион в бодибилдинг състезание

0 Коментар

28-годишният Николай Симеонов от Велико Търново триумфира на интернационалното състезание за бодибилдъри в Румъния – INBA Romania.

Боляринът си тръгна с три големи отличия, за които би му завидял всеки, който се занимава с фитнес и тръгва по трудния път на успеха в този бранш. Нашенецът спечели първо място в категориите „Мен физик” до 180 см височина и мускулест модел.

Третата и най-значима купа, която добавя в колекцията си, е на абсолютен шампион сред избраните за първенци в категория „Мен физик” от различните височини. В големия ден Николай печели още една голяма награда, а именно заветното „да“ на своята любима, на която предложил брак на сцената на състезанието пред 300 души публика.

Правото на участие в интернационалното първенство в Румъния Николай получава, след като бе класиран на трето място в бодибилд състезание в Холандия през пролетта. От тогава до 22 септември 28-годишният мъж се подготвял усърдно под ръководството на треньор от Верона, който живял и учил цели 15 години в САЩ.

„Тренирах 5 дни в седмицата, спазвах специално хранително меню, много по-различно от това, което е популярно в България. То се базира по нова американска система и включва приема на високи възглехидрати, ниски мазнини и средно ниво протеини“, обясни той.

Конкурентите на болярина в двете категории били основно унгарци, холандци, гърци и румънци.

Титлата абсолютен шампион в „Мен физик” категория е най-голямото признание на търновеца, тъй като му дава прокарт и става професионален атлет по бодибилдинг.

„Благодарение на това, вече имам спонсор, който да инвестира в подготовката ми, тъй като досега влагах лични средства. Предстоят ми още няколко състезания и ако там отново бъда класиран, имам шанса да се сдобия с още един спонсор и това значително ще ми помогне занапред в кариерата“, казва Николай.

Малко преди обявяването му за абсолютен шампион родният бодибилдър прави неочаквана изненада на приятелката си Лорна Мърфи. Грабва микрофона и заявява на сцената, че има да връчи още една купа на любимата си. Тя пристига при него и той пада на колене с годежен пръстен.

Бъдещата госпожа Симеонова обаче не говори български, тъй като е ирландка. Двамата се срещнали в Италия, където търновецът живее веднага след дипломирането си по стопанска логистика в НВУ „Васил Левски“ преди 5 години. Връзката им стартирала през 2015 година и днес влюбените са убедени, че искат да градят семейство.

През ноември двойката ще дойде на почивка във Велико Търново, а сватбата вероятно ще е в Ирландия. И все пак 28-годишният мъж не изключва възможността да има и българска венчавка със своята избраница.

„Няма да пропусна да й покажа най-красивия град на света, моето родно място – Велико Търново. Ще бъда много щастлив, ако и в него си кажем официално „да“, казва големият шампион.

Преди това обаче той ще се включи в още няколко бодибилдинг състезания. На 13 октомври ще демонстрира физика на европейско първенство във Флоренция, Италия, а на 27 октомври – отново интернационално – в Будапеща, Унгария.

*Източник: borbabg.com

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност