Българка попадна сред елита на архитектите в света

архитектитеБългарка попадна сред елита на архитектите в света. Галина Милкова е част от класацията на 365 жени в тази индустрия.

Международната платформа на Rebel Architette е изцяло посветена на жените архитекти по цял свят, които са вдъхновяващи, иновативни и носят свободен творчески дух в себе си. Организацията изкарва на преден план отличията на жените, които работят тази професия.

За да бъдат в класацията, те трябва да са оригинални, да имат подход и един по-различен поглед. Всички тези качества плюс редица още събрани в едно, отличават и открояват дамите архитекти.

Rebel Architette  е впечатлен от българката и таланта й. Тя е иновативна, притежава мултидисциплинарен и социално ангажиран подход както в проектите на Think Forward, така и в самостоятелните ѝ творби.

архитектите

Благодарим за признанието. Щастливи сме, че творческата ни философия, практикувана в България, намира международен отзвук„, признава Галина Милкова.

Архитект Галина Милкова завършва УАСГ, специалност „Архитектура“, катедра „Обществени сгради“. Тя е носител на редица отличия за интериор, инсталации и участия в международни проекти. Явява се на важни конкурси.

Един от тях е за дипломни проекти – Degree&Profession International Awards, на който печели първа награда с нейния труд – „Демократос – център за култура и дебати“ в центъра на Бургас до площад „Тройката“. Стипендиант е на фондация „Еврика“, която ѝ помага за овладяването на знания в областта на строителството и архитектурата.

архитектите

През 2012 година Галина въвежда ново направление в своите архитектурни творби, нарича се Ест-Етика. Това е израз на вътрешна убеденост, че изкуството облагородява и разрешава социо-етични проблеми. В този период тя прави своите образователни проекти на Think Forward – „Творческа стая“, „5 СТАИ“, „Fun Room“.

През 2015 година архитект Галина Милкова започва своя проект SYNC с инсталацията „Павилион на любовта“, показващ единственото между поезия и архитектура.

 

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×