Български геймъри сред топ 40 в света

Иван, Теодор, Цветелин, Преслав и Петър са в онази сладка възраст, в която тийнейджърските години не са приключили напълно, но и задълженията на възрастните не са ги връхлетели.

геймъри

Те обаче вече печелят завидни суми, при това, играейки на любимата си компютърна игра Counter Strike. За по-малко от година отборът им „Разбойниците“ успя да влезе в Топ 40 на най-добрите професионални геймъри по света, съобщава бТВ.
Момчетата играят от малки играта, първоначално като хоби и за удоволствие. Но след като се събират в отбор, започват да играят по-сериозно. Тренират по 5-6 часа на ден заедно. Първоначално родителите им не гледат с добро око на това, че по цял ден са пред компютрите. Но впоследствие започват да ги подкрепят.

Преди няколко месеца българска софтуерна компания решава да вземе отбора под крилото си. Оттогава за тях се грижи и мениджър – Лъчезар Лазаров. Той се грижи за това къде отборът ще участва, как ще стигнат до там, намира на спонсьори и др.

геймър

„Това е отборна игра, в която най-важното е комуникацията помежду ни“, споделя Иван. Но не на последно място е и талантът, защото всеки може да стигне някакво ниво и всеки си има връхна точка. А отборът определено не е достигнал тази точка, все още имат възможност да се развиват, категоричен е мениджърът им. Лазаров е сигурен, че един ден момчетата ще бъдат №1.
Отбор „Разбойниците“ вече има 4 първи места от международни турнири. Признават, че най-големият им успех е спечелването на Балканската лига, с всички балканска отбори, в Белград.

С надежда са един ден да станат световни шампиони и ежедневно тренират за постигането на тази цел.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×