Бургас си има онлайн културен пътеводител

община Бургас

община Бургас

Бургас вече е с нов онлайн културен пътеводител. Създаването му е е финансирано с общински средства, съобщават от пресцентъра на общината.

Проектът „Burgas Culture Guide“ е нова и единствена по рода си онлайн платформа, насочена изцяло към културата и изкуството. Тя съчетава в себе си съвременна визия, функционалност и полезно съдържание.

„Burgas Culture Guide“ е модерен пътеводител, насочен към стимулирането на по-широко гражданско участие в културния живот на града. Той има няколко основни сегмента.

В културната програма ежедневно се обновява онлайн календар и интерактивна градска карта, съдържащи пълна програма на културните и развлекателни събития и обекти в града и региона.

В сегмента на културните пространства се съдържа информация за тях и интерактивна карта с локации и актуална програма.

Сегментът „Култура за деца“ представлява единствената за града платформа за детски събития и инициативи в областта на културата, изкуството и образованието.

В частта за литература, визуални и изпълнителски изкуства, се представят акцентите в творчеството на съвременните български артисти.

Платформата е насочена към активните хора с желание за пълноценен културен и социален живот. Тя предоставя актуална информация за възможностите за семейно забавление в Бургас чрез култура и изкуство. Насочена е също към артисти на местно, национално и световно ниво, които да получат адекватна информация за културния живот и пространствата в града, подходящи за представяне на изкуството им.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×