Да те наградят с химн от смартфон! Радослав Янков изненада всички

Радо Янков

Радо Янков
Какво е да станеш шампион, без никой дори да подозира за твоите възможности? „Усещането е невероятно“ – така определена вкуса от победата българският сноубордист Радослав Янков, който ни зарадва с невероятен успех. Младият българин спечели Световната купа в паралелните дисциплини в сноуборда в Германия.

„Не знам дали съм вярвал, че ще направя такова нещо“, споделя Радо в ефира на бТВ.

Той не е вярвал, но не са вярвали и организаторите на състезанието. Оказва се, че след края на състезанието и победата на Радослав Янков няма как да бъде пуснат химна на България, поради простата причина, че организаторите не са били подготвени с него.

Кой би очаквал българин да спечели Световна купа? Затова приятел в нужда се познава – приятели на българина изтеглили химна ни от смартфон, за да го пуснат по време на награждаването.

„При спечелването на купата наистина се вижда кой е най-добрият сноубордист за годината. Това не е като световно първенство или Олимпиада – един старт. Говорим за седем старта, от които печели най-добрият, с най-много точки“, аргументира се Радо Янков. И ни обнадеждава – „Ще се фокусирам върху това, което правя“.

сноуборд

сноуборд

„Вярвам, че „българският“ Кристален глобус ще бъде нов стимул за развитието на белите спортове у нас,“ хвали го и председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова. „Спечелването на трофея е постижение с изключителна стойност, което попълва нова златна страница в историята на зимните ни спортове.

Честитя на Вас, на Вашия треньор Георги Атанасов, на ръководството на БФ ски и на всички, които съдействаха този ценен приз да стане български. Крайната победа за сезона е ново доказателство за огромния потенциал, който имаме ние, българите, позволяващ ни да бъдем конкурентни, че дори и по-добри от представители на нации, разполагащи с далеч по-качествени условия за подготовка и състезания.

Бъдете все така целеустремен към световния връх. Успехите Ви са мощно вдъхновение за много деца, те са поредно доказателство за силата и таланта на българската нация. Надявам се Световната купа да бъде една голяма и важна стъпка към следващи победи, включително на олимпийските писти.

Игрите в Пьончанг през 2018 г. са прекрасен шанс да демонстрирате отново талант, класа, непримиримост и упоритост, с които непрекъснато повдигате духа и самочувствието на българина,“ се казва още в поздравителния адрес на Стефка Костадинова.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.