Папата се преклони пред Диана Дафова. Дарил я с личен дар

Диана Дафова

„Един свят в хармония“ – новият албум на певицата Диана Дафова получи като подарък папата Франциск. Българката е била на аудиенция при папата на 13 септември тази година.
Авторските й песни показват как различните култури имат много общи черти и затова ги обединява в един творчески продукт, обясни самата Диана Дафова в ефира на бТВ. „С писмо до секретариата на Ватикана, получих изненадващо, седмица преди аудиенцията, поканата – пропуск, който те допуска на първия ред, на подиуема. Там около 20-на души от цял свят могат да разговарят с папата след службата. Това е огромна чест за мен“, разказа певицата.

„Той е един много благ, добронамерен и скромен човек“, смята Дафова за папата, като според нея по този начин той всява респект. Диана го е помолила да я благослови и й отговорил: „Мисли за мен и ме благославяй“.

Певицата отбеляза още, че по време на службата на площада във Ватикана е имало насд 100 хиляди души.

Диана Дафова е получила и личен подарък от папата – кръст.

Диана Дафова

Албумът се превръща в спектакъл, с балет Арабеск, с народни певици – съобщи още българката. „Аз съм длъжник на моята аудитория след толкова дълго отсъствие от България“, каза още тя.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.