„Мистерията на българските гласове“ с триумф в Швейцария

Мистерията на българските гласове

Misteriqta_na_bulgarskite_Glasove„Мистерията на българските гласове“ с триумф в Швейцария. Тази новина мина и замина между новините за бежанците у нас. бТВ отдели 25 минути на невероятните български гласове и дотук. Българските медии мълчат за успеха на концерта на невероятните ни певици, пред които се прекланя цял свят. Но явно не и ние самите.

За радост, Клотен (Цюрих), Берн, Лозана и Общалден оцениха магията на „Мистерията на българските гласове.“ Швейцарската публикува е посрещнала народните ни певици с невероятен възторг и овации.

„Никога не може да се претръпне, всеки един гастрол е с начало и финал, с триумф. Въпросът е как завършваме“, споделя диригентът на „Мистерията на българските гласове“ Дора Христова. „Голям триумф беше“.

„Специалното беше, че концертът бе организиран по инициатива на посолството на Република България в Швейцария и с подкрепата на бившия директор на консерваторията на Берн, Вернер Шмит и семейството на покойния вече Марсел Селие, популяризирал българските магически гласове и българския фолклор в цяла Западна Европа в периода 1952-1990 г.

Сред публиката бяха видни представители на швейцарската общественост, политици и бизнесмени на най-високо ниво и многобройни членове на дипломатическия корпус, допълни още Христова.

„Срещите ни със семейството на Марсел бяха трогателни. Марсел Селие е швейцарски продуцент. Идва в България, чува песните, вижда костюмите, вижда какво сме направили и се влюбва в българската песен и музика и създава първият албум. Това се случва през 1975 г., а вторият през 1990 г. взима и „Грами“. Ние сме в близки отношения със семейството му, тъй като той почина. Той направи толкова много за България…“, споделя развълнувана Дора Христова.

„Ние сме признати по цял свят. Връщайки се в България, сме обикновени труженици. Трябва да работим за този успех“, не признава, че е разочарована от отношението на България към тях.

„Реална финансова подкрепа от България нямаме. Сред българския народ – имаме“, категорична е Дора Христова. „Българският народ ни обича и ни питат кога ще имаме концерт в България – това е истината!“

Всъщност всяка една от българките, част от „Мистерията на българските гласове“, се занимава с различни неща.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.