Начало Малка България Най-впечатляващите забележителности на София за един чужденец

Най-впечатляващите забележителности на София за един чужденец

2 коментара

 

littlebg.com София

YouTube

Пътешественикът Дейвид, който обикаля света и публикува своите впечатления в сайта си, разкрива и забележителностите на българската столица София. Неговото пътешествие го отвежда в България, където Дейвид проучва историята, нощния живот и археологическите забележителности на древния римски град Сердика.

Първата му спирка е катедралата „Св. Александър Невски“ – една от най-големите православни църкви в света. Дейвид показва красотата й, като е впечатлен от религиозните сцени по стените на храма. Впечатляващ е и позлатеният купол на църквата.

Следваща спирка за пътешественика е метростанцията в центъра на София, в която могат да бъдат разгледани останки от античната крепост Сердика. Източната порта на крепостта може да бъде видяна в подлеза между Президентството и Министерски съвет. Археологическите разкопки тук са открити през 1990 г.

Друга впечатляваща забележителност, която Дейвид показва, е Националният археологически музей, с колекции от хилядолетия. Тук могат да се видят артефакти от древна Тракия, Гърция и Рим до късното Средновековие.

Дейвид съветва туристите в София задължително да се разходят по булевард „Витоша“, който носи името на близката до София планина. Улицата е място за срещи, изпълнено с бутикови магазини, търговска улица, кафенета, ресторанти, хотели, като е пълна с хора и денем, и нощем.

След това Дейвид показва останките от древния Сердика в столичен хотел. Останките от амфитеатъра са разположени в сутерена му. Във виртуалната разходка на пътешественика следва Ротондата „Св. Георги“, разположена между хотел Шератон и Президентството. Църквата се смята за най-стария паметник в града, датираща от началото на 4 век след Христа. Следва църквата „Св. София“ – втората най-стара в София, построена през 6 век.

Вижте и внушителното видео, показващо забележителностите на София:

2 коментара
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност