Пие ли малко бира българинът?

малко бираСредно по 74 литра бира изпива всеки пълнолетен българин за година. По този показател страната ни се нарежда на челните места в Европа. През 2017 г. пазарът на бира е нараснал с 2% по отношение на обема и почти е достигнал тавана си.

Затова, за да се развиват успешно компаниите в сектора ще заложат на по-голямо разнообразие, предлагане на специални бири за ценители и развитие на световната тенденция пивото да се предлага като придружител на вкусни ястия, чиито вкус подсилва. Това стана ясно от думите на директора на голяма компания за производство на бира, цитиран от в. „Труд“.

Сред другите тенденции на пазара е увеличението на продажбите на бира в кенове. Към момента 16 на сто от предлаганите бири в България се продават именно в тази опаковка, докато преди 5-6 години процентът е бил два пъти по-малък.

Значителен ръст бележи и продажбата на специални стилове бири, които се търсят повече от ценители.
За да образоват служители и партньорите си, от компанията са създали „Бирена академия“, в която хората могат да се учат как да съчетават подходящо различните видове бира с ястия.

Основно правило е леките храни да се комбинират с по-леко пиво, а тежките с по-тежки. Вкусът на десертите пък отлично отварят тъмните бири с карамелен аромат и вкус.

Добави коментар

antalya escort