Български стартъп създаде приложение за изучаване на чужд език

изучаване на чужд език

Български стартъп създаде мобилно приложение за успешно изучаване на чужд език в натовареното ни ежедневие. Worddio е проект, който се финансира със собствени средства. Идеята е потребителите могат да учат навсякъде и по всяко време чужд език, избирайки между над 30 езика. От есента приложението е достъпно за свободно сваляне за Android и за iOS.

Иван Манев, един от създателите и инициаторите на проекта Worddio, споделя, че приложението има за цел да помага при обогатяването на речниковия запас, но не замества изучаването на чужд език в училище или езикова школа. И тъй като е в помощ на изучаването, приложението не е ангажиращо и е предназначено за ползване от заети и работещи динамично хора.

Иван Манев, например, започва търсене на подходящи приложения, които да помогнат при ученето на език и в крайна сметка – следвайки златната максима „Ако го няма, направи си го сам“ – той отделя време, усилия и стотици безсънни нощи да развие и осъществи идеята. Така днес си имаме мобилно приложение, което замества флаш картите, но ни дава много ценен коз – аудио запис на всяка дума от 34 езика, произнесена от хора с майчин език.

Идеята на Worddio е да бъде създадено международно и мултиезично общество от потребители. В това общество ще има както учители, така и ученици от всяка точка на света.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.