Русия призна българина Захари Сираков

Захари Сираков
Голямо признание в Русия получи приключилият през лятото на 2015 г. кариерата си български защитник Захари Сираков.

Той бе удостоен с диплом от руската Висша лига за “голям принос в развитието на отечествения футбол”.

39-годишният в момента Сираков пристигна през 2004-а в Перм и рита цели 11 г. за “Амкар”, който точно тогава бе влязъл за първи път в елита на най-голямата по територия държава в света.

За този период Сираков изигра точно 300 мача във всички турнири за тима. В тях той отбеляза 7 гола. “Бях много приятно изненадан, когато ми се обадиха да ми кажат.

Минилата година си тръгнах от “Амкар” и имаше изпращане, а сектор на стадион “Звезда” бе кръстен на мое име. Но това все пак бе направено от клуб. Сега чест ми се оказва от самата руска Висша лига, което ме прави много горд. Такъв диплом се дава много рядко на чужденец.

За съжаление, не можах да замина, за да получа лично наградата. Имах ангажименти като треньор в школата на “Левски”, а и с мач със “сините” ветерани”, разказа пред в. “24 часа” Сираков.

Освен него с диплом за голям принос за развитието на футбола бяха удостоени основателят на клуба Валери Чупраков и още няколко човека, свързани с “Амкар”. Сираков е рекордьор по изиграни мачове за тима във Висшата лига с 276.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.