Спряха чешмите с минерална вода в Горна баня

чешми
Гражданите на столичния кв. „Горна баня“ осъмнаха с неприятна изненада, която вълнува не само тях. В квартала има от години неработеща баня и чешми с течаща минерална вода, от които всеки може да се възползва безплатно.

Събота и неделя столичани образувах опашки пред чешмите с туби от пластмасови минерални бутилки, за да си сипят от лековитата течност.

Но от вчера сутринта това е невъзможно.

„Изненадващо от вчера сутринта чешмите са спрени, оградени с ленти и са поставени табели за профилактика. На тези табели не е посочено Кой извършва тази профилактика и колко време ще продължи. Въпросът е защо тя започва да се прави в началото на 4 почивни дни. “

Затова сигнализира Дарина Лучанска, представител на Инициативен комитет – Горна баня, която ни информира за неудобство чрез мейла на редакцията ни.

„Това е прецедент в използването на чешмите с минерална вода. До този момент те никога не са спирани. В тази връзка възникват няколко въпроса: Кой е разпоредил профилактиката, Има ли издаден документ за това и къде отива водата, която по концесионен договор е отредена за обществено водоползване? Моля да разследвате или направите проверка и ако има нарушение на концесионния договор да бъдат наложени съответни санкции на концесионера! Настояваме да бъдем уведомени за резултатите от проверката! Мястото, от което хиляди хора си пълнят ежедневно вода по незнайни причини е изолирано и ние, хората в квартала считаме, че тук има нещо нередно“, възмущава се Лучанска.

чешми чешми чешми

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.