Начало Български билки Странджанска виагра – хит сред чуждестранните туристи

Странджанска виагра – хит сред чуждестранните туристи

0 Коментар

Странджанската виагра се оказа хит сред чуждестранните туристи през последната година и все повече чужденци с интерес разпитват за нея в желанието да опитат чудодейната й сила. Не става обаче дума за хапчета за полова мощ, които да повдигат самочувствието на мъжете, а за билка, чието истинско име е кримски чай.

Отварата от странджанска виагра наистина помага, но също така е и мощен антиоксидант и изключително полезна както за мъжете, така и за жените. От кримския чай се приготвят запарки, които укрепват имунната система, полезни са за сърцето и за храносмилателния тракт. Билката е по-силна от прочутия мурсалски чай и според вещи в народната медицина предпазва от тежки болести или пък има особено значение в тяхното лечение.

Живеещите в Странджа отдавна знаят за чудодейната билка, наричана още и „чай на боговете“. Любопитното обаче е, че все повече туристи от Русия, Германия, Великобритания, Холандия, скандинавските страни, които почиват на юг от Царево, разпитват за лечебния чай и поръчват на собствениците на различни заведения за закуска да им приготвят билкова отвара от странджанската виагра.

Туристите от тези страни са известни с любовта си към чашката, но очевидно се интересуват и как да укрепят здравето си с билки. Освен това те търсят и да купят кримски чай и да го отнесат далеч у домау тъй като са доволни, че тонизиращата билка оказва отлично въздействие върху организма.

Растението се среща единствено в ограничени райони в Странджа и е вписано в Червената книга на изчезващите видове. Най-вече расте в района на Малко Търново, прехвърля границата и се среща и в района на турска Странджа. Поради неговото хищническо събиране в миналото, популациите са много изтощени. Останали са много малко видове върху ограничени площи и затова една от популациите, в района на местността „Докузак“ до Малко Търново, беше определена и като защитена местност за странджанския кримски чай.

Странджанската виагра може да се произвежда и по изкуствен път, чрез семена и чрез резници и това вече се прави от няколко фирми. На пазара се продават екземпляри, които могат да се закупят от хората и да ги сложат в домашните си дворове, където да могат да произвеждат цветове, от които се приготвя този тонизиращ чай. Чудодейната билка е много чувствителна за домашно производство, иска специални грижи, много слънце и карбонатни почви, за да може да се развива нормално.

Източник: lupa.bg

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност