В топ 10 сме за най-желаните места за покупка на втори дом

Rashkovski Photography

Rashkovski Photography

Британците луднаха по България. Този факт се отразява и върху имотния пазар у нас.
Страната ни се влезе в топ 10 на най-желаните места за покупка на втори дом от британците. България се изкачва с 10 позиции нагоре в класацията на онлайн изданието TheMoveChannel.com за най-желаните дестинации за покупка на ваканционни имоти от британците.

Така заема 6-та позиция за септември с 2,2% от запитванията за покупка на имот, осъществени през портала. Основната причина за засилването на интереса към страната ни най-вероятно са по-ниските цени на ваканционните имоти в България спрямо другите страни в Европа, след като обменният курс на британската лира се срина след вота за Брекзит през юни.

Това обяснява и сериозното изкачване нагоре в класацията на редица дестинации извън Европа, уточнява в. „Стандарт“. Панама например се изкачва с 23 места до 16-та позиция в класацията, Шри Ланка – с 18 места до 30-та позиция, а Коста Рика и Барбадос – с по 11 места съответно до 38-мо място и 27-мо място в класацията.

Въпреки по-неизгодния обменен курс на британския паунд основните южноевропейски пазари остават най-предпочитани за инвестиция във втори дом.

Лидер в класацията остава САЩ, а второто и третото място са за Испания и Португалия. Топ 5 се допълва от Италия и Дубай, а в топ 10 попадат още Германия, Бразилия, Франция и Индия. Месец септември е бил месецът на Португалия.

Интересът към страната се засилва и тя за първи път попада сред трите най-желани дестинации за покупка на ваканционен имот от британците. Силен интерес през септември се наблюдава и към пазарите в Мексико, както и в Карибския басейн.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.