Начало Малка България Как празнуват Великден българите в Сидни

Как празнуват Великден българите в Сидни

1 Коментар
esteto.bg

littlebg.com Сидни

wikipedia

Въпреки че са на хиляди километри от България, българите, живеещи в Сидни, Австралия не спират да милеят за родината.

Те се възползват от всеки един момент да се съберат със своите сънародници на чужда земя. Срещите им са винаги празник за тях.

Такава среща си бяха организирали и миналата неделя – на 29 март, българите в Сидни. Поводът този път беше Великден. Пикникът, който си спретнаха в един от националните паркове на Австралия, премина под наслов „Голямото Великденско претърсване“ и бе предимно за най-малките.

Родителите на децата, повечето от които членове и дейци от българската общност в Сидни, този път заложиха на австралийските обичаи и се бяха старателно погрижили да скрият великденски шоколадови яйца, както и разни други лакомства из целия парк.

За малчуганите остана забавлението да „претърсят района“ и да открият скритите „сладки съкровища“.

По това време майките и татковците обменяха помежду си своите последни преживявания, грижи и тревоги. А някои от тях даже успяха да се похвалят с домашно приготвени баници, сладкиши, ракия и вино – хубав спомен за България.

Насред дивата природа, за което свидетелстваше наличието на две големи диви пуйки, които се навъртаха необезпокоявани наоколо, настъпваше страхотно въодушевление, когато някой малък „откривател“ постигаше целта си.

Озарен от слънчева светлина и огласен от детската глъч и веселие, денят премина и всеки си тръгна щастлив към вкъщи в очакване на следващото подобно събиране.

armageddonsports.com
1 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност