8-годишно българче спечели златен медал от международен конкурс

 

международен конкурс

Талантливата варненка София Иванова спечели златен медал в категория „Поп и джаз пеене“ от международния конкурс „Свят Изкуство и Море“, проведен в курорта Златни пясъци.

В конкурсната програма 8-годишната ученичка участва с две песни /по регламент българска и чуждоезична/ – „Детето в мен“, муз. и ар. Алекс Кипров-младши, текст Цвети Милева, музикален педагог за песента Деси Гозманова и песента „Мамма“- на Салваторе Биксио, муз. педагог Арсений Арсов.

Фестивалът бе открит с емблематичната песен на София –  „Варна“- по музика, текст и аранжимент на Десислава  Гозманова.

Софи споделя, че любимите й певици са Лили Иванова и Паша Христова. Запитана дали не е почитател на любимките на децата Гери Никол и Михаела Филева, тя с учудване отговаря: „Дори не съм чувала за тях“.

Едва 8-годишна, варненката вече има зад гърба си богат репертоар, част от песните й са с участието на фолклорен квартет Славей.  Малката певица вече работи по 19 нови проекта, но не издава нищо за тях. С дебютната си песен „Моята Родина“ София разплака хиляди българи по света.

Тя засне и видео към песните си „Мак червен“ и „Непослушна дама“ на Десислава Гозманова с детска вокална група, както и „Хубава си моя горо“ и „Детето в мен“ – със специалното участие на великолепния квартет „Славей“.

Ето и клипа към песента „Хубава си моя горо“:

международен конкурс

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.