Американци кръстиха детето си Девин

Девин

Американците Уитни Годби и съпругът и Райън Шу кръстиха първородния си син на град Девин, съобщава в. „24 часа“.

Уитни и Райън били доброволци от Корпуса на мира в Родопите. Райън бил в девинското село Триград, а Уитни – в девинското село Гьоврен.

Между двамата пламнала любов, докато били на мисия. След това били и в Китай, а през октомври 2015 г. любовта им прераснала в официален брак. Младото семейство живее в близкия до Вашингтон град Белингам.
След като на 3 декември им се родил син, решили да го кръстят на любимото за тях място – Девин. “Вчера следобед ние приветствахме бебе Девин в нашето семейство. Той е здраво момче, с тегло 7,6 унции и 19,5 инча дължина”, е написал гордо таткото Райън във Фейсбук още на 4 декември.

“Уитни бе много контактна и имаше страшно много идеи. Участваше в религиозните празници от двете религии и обичаи”, разказва Рамадан Шанов от читалището в с. Гьоврен.

Съпругата му я учела на български. Уитни помогнала да се направи сайт на читалището, създала школа по английски и учила цялото село как да работят на компютри. Поставяли из гората къщички за птички и образователни табели за мечките, растенията, мурсалския чай.

Чрез свои познати и приятели от САЩ доставила на селото около 100 тома книги на английски език, които се съхраняват в библиотеката. Влюбените Райън и Уитни направили и екопътека между селата, където били на мисия – Триград и Гьоврен.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.