Начало Малка България Безплатна работилница по сценаристика

Безплатна работилница по сценаристика

0 Коментар

Работилница по сценарно писане с Георги Стайков и Христо Раянов. В тази работилница ще научите каква е разликата между „обичайна” история и драматична история и дали драматургията на историите се показва през конфликти.

Подробна програма ще намерите на https://slavconf.com/workshop-scriptwriting-staykov-rayanov

Георги Стайков е доктор на филологическите науки (2002 година) от Института по литература при Българската академия на науките. Георги Стайков има 19-годишен опит в създаването на сценарии. Работил е като сценарист в телевизионните сериали („Столичани в повече” и „Откраднат живот”), в предаванията („Шоуто на Слави”, „Комиците”, „Урок по родолюбие” и „Комиците и приятели”), в риалити-форматите („Красавицата и Отличникът”, „Сървайвър” и „Кралица на шопинга”) и в благотворителните концерти („Българската Коледа” и „Абитуриентски бал на Президента на република България за младежи в неравностойно положение”).

Христо Раянов е докторант в СУ „Св. Климент Охридски“ към катедра „Славянски литератури” във Факултета по славянски филологии със специалност „Литература, кино, сценарий“ (научен ръководител: проф. дфн Боян Биолчев). Работи като телевизионен сценарист от 2008 година: сериалите („Столичани в повече“ и „Откраднат живот”), предаванията („Комиците“, „Урок по родолюбие”, „Нека говорят“, „Най-хубавите години от нашия живот” и „Комиците и приятели”), риалити-шоуто „Сървайвър България“, благотворителните концерти („Абитуриентски бал на Президента на република България за младежи в неравностойно положение” и „Българската Коледа“).

Работилницата се организира с партньорството на SofiaLab – Асоциация за развитие на София.

Печели пари през свободното време
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност