Начало Малка България Шефът на Демографския институт: България изчезва! Първи сме в света по смъртност!

Шефът на Демографския институт: България изчезва! Първи сме в света по смъртност!

0 Коментар

България е в клинична демографска смърт. България изчезва.“ Затова алармира доц. Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАНИ в ефира на БНТ.

Българите изчезват, говорим за българския етнос, категоричен е доц. Иванов. По думите му въобще не става дума само за раждаемост обаче.

Смъртността е най-висока в България. България е на първо място в света по смъртност на населението – 15,3 промила смъртност, каза още доц. Иванов.

Отрицателният прираст е най-голям в света. Компонентите не са раждаемост и смъртност – те са емиграция, застаряване и т.н., уточни още той.

Запитан дали качеството на живот е причината за високата смъртност, доцентът с притеснение обясни, че тези 20 страни в света, които най-бързо изчезват, сред които България е на първо място, 19 от тях са бивши соцстрани. Това не може да бъде случайно – има някакъв фактор, който действа в тази посока. Освен това първите 7 страни по самоубийства в света също са бивши соцстрани, оглавявани от Литва и т.н.

Освен че сме на първо място по смъртност, България е на първо място и по брой самоубийства в света. Същото важи и за опитите за самоубийства. При нас „успеваемостта“ е най-висока – един на всеки три опита завършва със смърт. За сравнение средната цифра за Европа е 1:7, заяви още доц. Иванов.

Има огромни разлики в смъртността у нас в зависимост от регионите. Най-ниска тя е в София, а най-висока – в бедните населени места като тези в Северозапада, например. Разликата е заради качеството на живот, смята доц. Иванов.

„Въпросът е екзистенциален за България – България изчезва“, алармира директорът на Демографския институт към БАНИ. И счита, че Националният статистически институт (НСИ) крие броя на циганите и казва, че са 300 000 – те просто изчезвали. „А истината е, че циганите се увеличават на всеки 20 години с 2 пъти.“

„Ясно е, че българският етнос изчезва. Хората със сини очи изчезват. Няма да има хора с руси коси, освен блондинките“, предупреди доц. Петър Иванов.

На въпрос „На кого принадлежи бъдещето“ професорът отговори: „Във всеки случай не на етническите българи“.

Прочетете още:
Учен от БАНИ: Българският етнос изчезва. 25 хил. напускат България всяка година

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност