Българче победи 117 певци в Загреб

Загреб
Теодора Стоянова от музикално студио „ЕЛИТА”, с вокален педагог Петя Василева спечели второ място на Международния музикален конкурс „Вълшебната флейта“. Той се проведе от 1 до 4 декември в хърватската столица Загреб.

7-годишната Теодора Стоянова грабна призовото място с песента „Първи клас”. В музикалната надпревара участваха 117 певци от Унгария, Черна гора, Босна и Херцеговина, Сърбия, Италия, Словения, България, Хърватска.

Всички се представиха с една песен по избор.

Оценяваше ги компетентно 6-членно жури, в състава на което влязоха диригенти и музиканти от осемте държави. Те даваха оценките си скалата от 0 до 20 точки. Сред тях бяха Gabriela Dakovic – Bosna i Hercegowina, Marco Tomasovic – Harvatska. Член на журито от България беше Петя Василева.

Загреб

Събитието уважи и кметът на Загреб Милан Бандич. Той присъства лично на Гала концерта, в който участваха децата, преминали полуфинала. Организаторите бяха подсигурили много награди за участниците и приятелска атмосфера.

„Щастливи сме, че тук намерихме нови приятелства и почувствахме топлото гостоприемство на домакините, каза след завръщането си от Международния музикален конкурс „Вълшебната флейта” вокалният педагог на музикално студио „ЕЛИТА” Петя Василева.

Само преди няколко седмици великотърновското музикално студио спечели на конкурса“С песен и обич творим добро“ в Пловдив трето място за дуета Александър Момински и Теодора Стоянова, трето място Александър Момински – соло и поощрение за Венера Гитева.Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.