Българче сред победителите на ASTRA Talent 2015

ASTRA Talent

ASTRA Talent

Петото издание на международния конкурс за детска рисунка ASTRA Talent приключи. Инициативата, организирана от компанията SES (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange: SESG), се проведе в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Сърбия.

Над 3400 училища бяха поканени да се включат в състезанието и около 1300 рисунки бяха качени на страницата на конкурса. Като част от инициативата, SES ASTRA дари 2000 евро на международната хуманитарна организация и лауреат за Нобелова награда за мир, „Лекари без граници“.

Деца на възраст от 8 до 15 години бяха поканени да нарисуват поздравителни картички по случай 30-годишнина на SES Astra, в които да изобразят своята визия за това как ще се развиват сателитни комуникационни технологии през следващите  30 години. Състезанието продължи от 1-ви октомври до 30 ноември 2015 г.

Жури, съставено от именити художници, избра пет от качените на сайта рисунки, чиито автори вече очакват своите големи награди. Ивет Пламенова на 12 г. от гр. Попово зае пето място в класацията на журито.

Други четири картини, които събраха най-много гласове от публиката, също ще бъдат наградени. Печелившите рисунки може да видите тук.

“Отново получихме голям брой рисунки, всички от тях са невероятни произведения, които показват уменията и креативността на своите автори,” каза Урсула Марзек, маркетинг директор за Централна и Източна Европа на SES ASTRA. “Това не само затвърждава растящата популярност на нашата инициатива, но също значи, че успяваме да постигнем целите на конкурса ASTRA Talent: да предоставяме на децата възможности да помагат на другите.”

“Ценим високо подкрепата на SES ASTRA, както и старанието, което младите таланти са вложили в своите творби”, сподели Павел Грубер, директор на Лекари без граници за Чехия. “Конкурсът помага да популяризираме нашата дейност, а парите дарени от SES ASTRA ще подкрепят проектите ни по цял свят“.

Въпреки кратката продължителност, уебсайта на конкурса отчита общо 43 хиляди уникални потребители и 700 хиляди посетени подстраници в портала.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.