Начало Малка България Българчета конструираха роботи в Полша

Българчета конструираха роботи в Полша

0 Коментар

Български ученици конструираха роботи в Полша. Седемте деца са от Разлог, Банско и Благоевград, съобщава БТА.

Яна Михайлова, Ивайло Стоянчев, Мария Тимева, Бойка Кочева, Елина Хаджипопова, Магдалина Бистрина и Кирил Чорбаджийски са участници в проект „Забавление за придобиване на умения“ по програма „Еразъм +“.

Те са конструирали роботите заедно с още 26 участници от Румъния, Полша и Естония, отбелязват от сдружението-партньор по проекта „Дестинация Разлог“.

По време на обмена младежите от България са работили в международни групи, изучавайки основите на програмирането и роботиката. Основен акцент в работата по проекта са били семинарите за програмиране и роботика, по време на които младежите от четирите държави са конструирали роботи, които след това са представени и тествани пред публика.

На организирана от българските младежи културна вечер е имало дегустация на баница и на други български традиционни храни, народни танци и обичаи.

Учениците от Разлог, Банско и Благоевград се завърнаха от обмена с натрупани знания за общуването в международна среда и за роботиката.

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност