Начало Българи юнаци Българи са първите в света близнаци – инструктори по зумба

Българи са първите в света близнаци – инструктори по зумба

0 Коментар
esteto.bg

Те са първите близнаци – зумба инструктори в света. Води ли са класове на най-големите и престижни фитнес сцени в света. В техния ритъм са танцували по над 8000 души. Те са българи и разказват пред нашата камера историята за трудното начало и големия успех. Илиян и Боби са родени в Сливен и от малки развиват танцовите си способности. Достигат професионално ниво, но трудно намират работа.

Илиян: Всичко започна през 2011, когато решихме да напуснем нашата родна земя и да търсим по-добро развитие за това, което правехме досега – да танцуваме български народни танци. Не ни беше достатъчно и искахме да се развиваме все още и все още.

Братята избират Германия и пробват за кратко късмета си в операта в Лайпциг. Не успяват да се впишат и средствата, с които заминават, бързо се стопяват.

В един момент нямахме възможност повече да се приберем. Все пак бяхме останали само с 6 евро.

Случайна среща с позната жена превръща отчаянието им в надежда.

Тя ни каза, че ще ни даде пари, ще ни помогне финансово и ще ни даде първия старт.

Предложението към близнаците е да станат инструктори по зумба. Спорт, който добива широка популярност в последните години.

Изкарахме сертификатите и после разбрахме, че сме първите близнаци мъже в света, които са лицензирани зумба инструктори. При 15 милиона инструктори и двама от Сливен – първите близнаци в света, невъзможно.

Беше трудно за нас да преодолеем всички стилове. В един момент моят брат постави на кантар кариерата ни и каза: Отиваме в академия в Кьолн, където е създателят на зумба – Алберто Бето Перез. Той е колумбиец, живеещ в Маями.

Илиян: Аз бях сигурен, че той ще ни вдигне на сцената. Брат ми каза – ти си луд! Невъзможно! 2000 души ще има там, да ни вдигне нас на сцената… абсурд!

Отидохме на мастер клас. Бяхме в центъра и създателят на зумба ни посочи. Боби ме дръпна и каза – Сега! Това беше моментът. Супер уникално чувство. Никога не може да се забрави.

Боби: След това той поиска наш телефон за контакт или имейл. Ние нямаме имейл и даваме телефон. След 5 часа чакане той дойде и ни каза, че иска да се успокоим и да вярваме в себе си. Това много ни събуди и много енергия ни даде. През последните месеци имахме много проблеми и бяхме съсипани. Той просто ни повдигна в този момент.

След срещата с “бащата на зумба“ животът на Илиян и Боби изцяло се променя.

Илиян: Една година по-късно имахме по 24 класа седмично. Нищо друго не ни интересуваше. Ставаш сутринта в 6 и започваш здраво зумба.

Впечатлени от мащаба на мастър класовете на Бето Перез, братята го следват и в Прага.

Търсеха интернационални презентари от цял свят. С брат ми си подадохме документите и ни одобриха да представляваме България на сцената

Боби: Това се случи в най-голямата спортна арена в Прага. Влизаме вътре и цялата зала беше обградена с всички знамена от 40 държави, а ние чакаме, чакаме. И българското знаме светна централно. Беше незабравим момент!!! 3000 души, двама българи и сме най-горе.

Към днешна дата, две години след този момент, братята разглеждат успеха като равни части труд и късмет.

Днес животът ни изглежда така – Топ 22 в света. Ние не сме го искали и не сме го очаквали, че ще стигнем дотук. Но в днешния ден сме много горди да бъдем българи. Ние сме единствените българи, стъпвали на най-големия фитнес концерт в света в Орландо. Това е най-голямото фитнес събитие на зумба. Избира се отбор от 15 души при публика от 8000 инструктори. Това не се е случвало досега – някой да танцува два пъти на тази сцена. За първи път на тази сцена имаше мастър клас на българи. Имаше и хоро накрая.

Илиян: В момента зумба е всичко за нас. Зумба е нашият живот, нашето ежедневие, нашето призвание.

*Източник: bTV

armageddonsports.com
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност