Българи се връщат в родината, за да отглеждат минзухари

wikipedia

wikipediaКой ли не мечтае да се завърне отново в родината си и да спре да странства из Земята в опит да намери препитание. За някои българи това вече е възможно.

Напоследък се наблюдава тенденция към завръщане на българи от чужбина. Причината – те се връщат в родината си, защото са намерили начин да се издържат. Как ли – с нестандартно занимание. А именно – отглеждане на шафранови минзухари.

Оказва се, че растението се изкупува на доста висока цена, което от своя страна привлича и българите в чужбина да се върнат в България, отбелязва в. „Новинар“ в свой материал.

По данни на Националната асоциация на производителите на международния пазар килограм шафран струва 20 000 долара.

Кърджали се оказва меката на шафрановия минзухар, тъй като именно там българите успяват да го отгледат успешно и благодатно. Пример за това е Али Сюлейман от село Глухар. Али се е върнал в България, напускайки Великобритания, като е започнал да се занимава с отглеждането на минзухарите с 6000 лв. капитал.

Председателят на Националната асоциация за производство на шафран Хасан Тахиров съобщи, че информацията за успешния експеримент с минзухара бързо се разпространила в социалните мрежи и все повече млади хора се захващат с подобен бизнес. Имало интерес от страна на българи в Австралия, Великобритания и САЩ.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.