Начало Българи юнаци Българка от Белица стана инженер във Формула 1

Българка от Белица стана инженер във Формула 1

0 Коментар

Формула 1

23-годишната Цветелина Мавродиева от Белица сбъдна най-голямата си мечта и стана инженер във Формула 1, съобщава БНТ.  Преди два месеца тя е завършила с пълно отличие специалност „Аеронавтика и астронавтика“ в един от най-престижните университети в Англия – Саутхемптън. От там Мавродиева излиза с диплом за инженер-дизайнер на летателни средства до стратосферата и над стратосферата.

Кандидатства за работа в екипа на „Ред Бул” и съвсем неочаквано за нея след две изключително тежки интервюта е одобрена и става част от екипа на Формула 1. „За мен Формула 1 беше върхът, който исках да достигна. Тя е моята голяма сбъдната мечта. Смятам, че тя е най-конкурентната индустрия. Харесва ми всичко – заводът, атмосферата. Формула 1 ми дава вдъхновение, работата е много трудна, но аз работя с най-добрите в света. За мен е чест да ходя на работа, да съм част от отбор с такова минало по аеродинамика, защото „Ред Бул” са били четири пъти световни шампиони“,  разказва в сутрешния блок на телевизията Цветелина Мавродиева.

Тя допълва, че има честта да работи с „най-великия инженер във Формула 1 – Ейдриън Нюи“. „Много битки трябваше да спечеля, за да стигна дотук, и съм щастлива, че успях, че победих. Искам да кажа на всички момичета и момчета в България, че всичко е възможно, няма недостижими неща. Мечтите се сбъдват“, казва Цветелина Мавродиева.

Българката разкри още, че по време на интервюто й за работа във Формула 1 е разказвала и за България. Екипът е бил изключително изненадан, че е от България и че знае толкова добре английски език.
0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност