Църквата забрани боядисването на яйца за Великден

яйца за великден

Забраняват боядисването на яйца за Великден. Българската православна църква излезе с решение дни преди Великден, че българите не трябва да шарят яйца с червено за празника.

Причината, която църквата изтъква за изненадващото си решение, е, че в днешно време все повече се използват бои за боядисване на яйца, които съдържат вредни вещества и ГМО.
Това може да доведе до неприятни последствия за консуматорите, като натравяне и разстройство. „Казвам ви, стига сте боядисвали яйца с тези фалшиви бои. Край! Забранявам“, каза пред LittleBG дядо Серафим от Рилския манастир.

Отецът препоръча, все пак, българите, които много държат да боядисват яйца за Великден, да го направят, но с естествени материали, използвайки естествени продукти. Като например, за червено яйце може да се използва водата от сварено преди това цвекло.

И за да не всяваме излишна паника сред сънародниците ни по света и у нас, ви честитим 1 априлДеня на шегата, с тази новина. Надяваме се, че все пак, макар и с чувство за хумор, ще вземете и насериозно новината ни и ще се пристрашите да опитате да боядисате яйцата си за Великден с природни средства.

Честит 1 април!

 

Още идеи за боядисване на яйца:

Българските традиции за боядисване на великденски яйца
Как да си направите великденско яйце в стил руските царе
Как празнуват Великден българите в Сидни
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.