Начало Малка България Да покажем нашето културно различие и единство

Да покажем нашето културно различие и единство

0 Коментар

20160310_205048
„Да покажем нашето културно различие и единство“ – под това мото премина тазгодишната среща на Федерацията на общността на езиковите училища (ФОЕУ) в Сидни, Австралия. Ежегодната среща се проведе за поредна година в Сидни.

На събитието присъстваха 390 души, представляващи 38 езикови групи от 88 различни организации. Българската езикова общност бе представена от двама учители от българското неделно училище „Д-р Петър Берон“ в Сидни.

„Горд съм да живея в такова сплотено общество, където нашият ангажимент към толерантност и разбирателство остава силен, дори когато е принуден да се изправи лице в лице срещу бедствията и катаклизмите по света“. Това каза в своето слово Джон Аджака, министър на мултикултурализма.

20160310_202909
Като доказателство за културно и етническо различие бе присъствието и на двете водещи на събитието – новинарката Джанис Петерсен от южно-африкански произход и спортната журналистка Люси Желич, която се гордее със своите хърватски корени.

В подкрепа на културните разнообразия бяха и изпълнителите, които забавляваха гостите на вечерята.

Първи на сцената се изяви представителят на коренното население на Австралия – аборигенът Гумарой Нюман. Известният музикант, композитор и поет е присъствал на големи фествали в над 40 държави. Изпълнението му бе последвано от македонската фолклорна група „Илинден“, която тази година чества своята петдесет годишнина.

Градът-домакин Сидни бе представен от 15- годишната певица Ребека Хатч – ученичка от местната гимназия по изкуства. Марлиса също фокусира вниманието върху себе си, тъй като е най-младата участничка, спечелила австралийския „Х Фактор“ през 2014 година.

Забавната програма завърши с изпълненията на четири местни таланти, които показаха на публиката „фристайл футбол шоу“.

По този начин състоялата се официална вечеря показа възможността как да демонстрираме нашето единство в различията и различие в единствата. Това неминуемо превръща щата Нов Южен Уелс в място, където всеки, без значение от кой край на света е дошъл, може да се почуства като у дома си.

FOTB23D

0 Коментар
0

Подобни публикации

Оставете коментар

* Използвайки този формуляр, вие се съгласявате със съхранението и обработката на вашите данни от този уебсайт.

Този уебсайт използва "бисквитки", за да подобри вашето преживяване и стриктна политика за поверителност при обработка на Вашите лични данни. Приемам Политика за поверителност