Две 14-годишни българчета плениха Париж

в. Труд

в. Труд

Две 14-годишни българчета плениха френската столица Париж с таланта си. На гала концерт на лауреатите от международния конкурс „Grand Prize Virtuoso-Paris“ двамата пианисти представиха българската клавирна школа.

В студиото на националната опера „Бастилията“ Николай Маринов от Пловдивското музикално училище спечели първа награда, а Николай Димитров от Училището по изкуствата в Русе – трета, съобщиха развълнувани техните близки.

Николай Димитров е сред малцината музиканти с призове. През март догодина възпитаникът на клавирния педагог Даниела Кюркчиева ще свири отново в прочутата зала „Карнеги хол“ в Ню Йорк. Като носител на първа награда от Международния конкурс „Американ протеже“ той ще се представи в гала концерта за Великден, допълва още в. „Труд“.

В края на миналата година роденият талант предизвика фурор в Ню Йорк. Той свири два пъти в една вечер – индивидуално и като дуо с Йоана Делимаркова. Отвъд океана русенчето изнесе и концерт с партньорката си в българското консулство.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.