Хиляди се качиха на Шипка за ден

Шипка

Шипка

Панагюрското съкровище и Самарското знаме напълниха Националния исторически музей и Националния военноисторически музей на Националния празник на България 3 март.

Но не само тези две места предизвикаха интереса на българите. Тези, които решиха да не прекарат празника в София, се отправиха към Шипка. Или по-точно – около 100 хиляди българи.

Точно толкова са посетили Паметника на свободата на Шипка, хвали се директорът на Националния парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ Чавдар Ангелов.

Той твърди, че само за около 12 часа в самия паметник са влезли няколко хиляди българи. „Ежедневно паметникът беше посетен от повече от 1000 души на ден. Интересът наистина е много голям. Вероятно за по-нататък трябва да измислим система, с която да успеем да преброим действителния брой на посетителите”, коментира директорът на музея пред агенция  „Фокус“.

Радостна е и новината, че над 90% от посетителите на Шипка са били млади българи. „Това, което се случи на 3 март, беше наистина нещо извънредно и това само може да ни радва, разбира се”, доволен е Ангелов.

„Радва ни фактът, че патриотичното чувство на българина като че ли се пробужда. Нашите сънародници търсят упование, надежда и пример в бранителите на Шипка и съм уверен, че тази година ще имаме повече посетители, ако трябва да ги сравним с тези от миналата година”, заяви Чавдар Ангелов.

Шипка

Шипка

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.