Холандци луднаха по фолклора ни

vbox7

vbox7

Вече ви показахме холандски хор, който изпълнява българската народна песен „Болен ми лежи Миле Попйорданов“. Но любовта на холандците към родния ни фолклор се оказва доста по-голяма от просто изпълнение на една песен.

Това става ясно от видео, публикувано във Vbox7.com. В клипа танцова формация в Холандия изпълнява български народни танци и показва своята любов към българския фолклор.

Ансамбълът съществува от близо 50 години, като участниците в него се интересуват от интернационален фолклор. В момента в него има един българин и 50 холандци, които умело танцуват под звуците на родния фолклор.

Няколко пъти формацията е гостувала в България, а съвсем скоро заминава за САЩ.

В Холандия се развива и друга група, изпълняваща български народни песни. Ансамбъл „Чубрица“ е основан през 2004 г. В нея има 30 души, от които само двама са българи.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.