Кубрат Пулев – Кобрата в бокса

littlebg.com Кубрат Пулев

kubratpulev.bg

Целият свят научи за Кубрат Пулев и „българи юнаци“. Няма човек, който да не е чувал, гледал, чел за мача между Кобрата и Владимир Кличко. Българският боксьор, роден на 4 май 1981 г. в София, ни прослави по цял свят.

Но знаете ли защо са го кръстили Кобрата? Защото е бърз и удря само по един път – Кобрата като захапе, втори път не й се налага.
Всъщност преди да започне да се боксира, Пулев се е занимавал с футбол. Но впоследствие се отдава на бокса, като се състезава за ЦСКА.

През 2002 г. Кубрат печели първото си голямо отличие – купа „Странджа“, следват Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г. и няколко месеца след това става европейски шампион в Ливърпул в категория над 91 кг.

Носител на Интернационалната титла на IBF в тежка категория, след победа над Травис Уолкър с единодушно съдийско решение, през 2011 година. На 5 май 2012 г. става европейски шампион в тежка категория в мач с Александър Димитренко – спаринг партньор на братята Кличко.
От 2009 г. е в професионалния бокс и постига успехи само за две години и половина.

На 24 август 2013 г. побеждава по точки Тони Томпсън. По този начин става официален претендент за титлата на Владимир Кличко във версия IBF(Международна боксова федерация).

На 15 ноември 2014 г. в мач за световната титла в Хамбург, Германия, Кобрата допуска първата загуба в кариерата си на професионален боксьор като е нокаутиран в 5-я рунд от световния шампион Владимир Кличко.

Коментар

  1. computers 16/08/2015

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×