Това са най-добрите оркестри в надсвирванията на Скариада.BG

Скариада.BG

Скариада.BG

Най-добрите оркестри в надсвирванията на фестивала на скарата край Петропавловския манастир до Лясковец свириха заедно на финалния концерт на Скариада.BG.

40 духови музики и сватбарски оркестри от  България, Сърбия и Македония радваха публиката със своите изпълнения по време на събитието през уикенда. Те бяха оценявани от компетентно жури, в което участваха виртуозният Иво Папазов-Ибряма, Владимир Величков, Антони Дончев и свирилият в Миланската скала кларинетист академик Петко Радев.

При сватбарските оркестри експертите оцениха оригиналността и симбиозата между различните стилове и съвременна интерпретация на българския фолклор и разделиха първото място между оркестър „Плам“ и „Орлин Памуков бенд“.

В тази категория журито не присъди втора награда, на трето място класира оркестър. Българи“ и даде поощрителна награда на формация „Laif“.При духовите музики първа стана „Карандила“ (Кути), втора – формация „Кобра“ от сръбския град Пирот, а трета – „Карандила Джуниър“. Журито присъди специални поощрителни награди на Етрополската духова музика и златаришките „Репортери“.

На финалния концерт публиката видя сборни изпълнения на отличените духови оркестри, както и на сватбарските музики, под звуците на които край Петропавловския манастир се извиха кръшни хора.Първият фестивал на скарата край Петропавловския манастир започна на 1 септември с много димящи скари, весела музика и добро настроение.

Кулминацията на Скариада.BG бе на 5 септември вечерта с концерта на Горан Брегович и неговия  „Оркестър за сватби и погребения“, който бе аплодиран от 10 000 зрители.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.