Нов документален филм разкрива истината за Левски

Левски

Васил Левски ще оживее за 180-годишнината от рождението си догодина!

Това ще бъде част от новата художествено-документална лента на режисьора Искрен Красимиров, който започва поредния си филмов проект за националните ни герои.

Работното заглавие е „Лъвский: Европеец в Българско!“. По думите на режисьора Левски е първият революционер с европейско мислене и идеи, родеещ се с великите Мацини, Гарибалди, Лайош Кошут и т.н.

Друг малко познат факт е, че Васил Левски се подписва навсякъде в писмата си като „Лъвский“, а поробена България винаги нарича „Българско“.

Левски

Ролята на Левски е поверена на популярния ни актьор и невероятен глас Симеон Владов. Младият режисьор на филма разкрива още, че предателите на Левски са много – от Каравелов, през Димитър Общи и даскал Иван Фурнаджиев, та до Николчо Цвятков, Никола Сирков и Христо Латинеца.

„Левски не е предаден само „от един поп“, както е останало в народната памет“, а за жалост ние перифразираме Иван Вазов и казваме – „Той бе предаден от един народ!“.

Левски

Левски е Българският Христос, и според Искрен Красимиров, той заслужава един истински филм, който да гледат всички българи, и най-вече децата ни, за да разберат истината за Апостола и да го почувстват жив и днес.

„Наясно сме, че сянката на „Дякон Левски“ на колегата Максим Генчев ще тегне над нас, и вече го чувстваме, докато се борим да съберем дарения за финансирането на филма.

Ние обаче сме амбицирани да покажем Левски на българите точно какъвто е бил той в последните си дни – ранен, окървавен, в критично състояние, но все пак герой и неустрашим до самия край!“, казва Красимиров.

Левски

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.