Созопол – по-добра дестинация от Рим, Париж и Мадрид

20 избрани дестинации се състезаваха за престижната титла за най-добра европейска дестинация за 2017 г. След онлайн гласуване, в което участваха близо 430 000 потребители, Порто спечели тази престижна титла.

Созопол също участва като българския представител. Според гласуването китното ни морско градче се оказа по-добра дестинация от Рим, Париж и Мадрид.

Ето как се подрежда класацията.
1. Порто

milan-italy-european-best-destinations

2. Милан Gdansk-Poland-European-Best-Destinations

3. Гданск

Athens - European Best Destinations

4. Атина

san-sebastian-spain-european-best-destinations

5. Сан Себастиан

sozopol-bulgaria-european-best-destinations

6. Созопол

България е все по-популярна страна за туристи от цял свят. Градове и природа, традиция и модерност, планини и море, Созопол предлага голямо разнообразие от пейзажи и възможности. Созопол се оказва градчето с най-голям брой положителни коментари от чуждестранни туристи в социалните мрежи, изумени от красотата на този морски курорт.

Созопол е най-старият град в България. Той е създаден през 610 г. пр.н.е., като елинска колония от милетски гърци на име Аполония Понтика. Градската структура е изградена през вековете и разкрива етапите на развитие на човешката цивилизация, носейки белезите на наследените културни пластове и приемственост и превръща Созопол в истински град-музей.

vienna-austria-european-best-destinations

7. Виена

stari-grad-croatia-european-best-destinations

8. Стари град

 Basel-Switzerland-European-Best-Destinations

9. Базил

Madrid-Spain-European-Best-Destinations

10. Мадрид

 rotterdam-netherlands-european-best-destinations

11. Ротердам

Rome Italy European Best Destinations

12. Рим

Paris-France-European-Best-Destinations

13. Париж
Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

×

Общ регламент за защита на личните данни

Във връзка с изпълнението и прилагането на Общ регламент относно защитата на данните (Регламент (ЕС) 2016/679), с който се определят правилата за защита на личните данни в държавите-членки на ЕС, може да се запознаете с новите правила на LittleBG за съхранение на бисквитки. Моля запознайте се с тях, за да продължите да използвате нашият уеб сайт.