Испания търси българи да берат ягоди

Испания, ягоди
600 кандидати за бране на ягоди търси испански кооператив на производители на плода. Срокът за кандидатстване на желаещите да се възползват от офертата българи е 10 януари 2017 г., съобщават от Агенцията по заетостта.

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,15 евро на ден, като след внасяне на здравни осигуровки и данък общ доход нетното възнаграждение е 38,70 евро на ден. В края на месеца се удържат и социалните осигуровки.

Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, като стойността на билета се удържа от първата заплата.

Връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

Испания, ягоди

Кандидатите трябва да са жени на възраст от 20 до 40 г., да имат опит в селскостопанска работа, да са физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат, да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Интервютата за подбор ще се проведат през първата половина на януари 2017 г. в различни градове на страната.

Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2017 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Кандидатите следва да заявят своя интерес в бюрата по труда по местоживеене.

Добави коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.